Ageos B.V. excellent services

Data Architectuur

Applicaties zijn onderhevig aan veranderingen en met de komst van nieuwe technieken zal dit in de toekomst alleen maar sneller gaan.De verzamelde DATA blijft vaak van essentiele waarde voor het bedrijf en zal hierdoor vaak behouden moeten blijven. Dit vraagt een andere vorm van organiseren en modeleren van DATA. Ageos heeft ruimschoots ervaring met veranderende data architectuur vraagstukken.

In veel projecten krijgt data niet de aandacht die het nodig heeft. De kreet "de database is een blackbox" komt in veel projecten voorbij. Klassediagrammen worden vaak gebruikt waar datamodellen beter op zijn plaats zouden zijn. Een klassediagram kan in sommige situaties gebruikt worden als logisch datamodel, voor het opstellen van een technisch datamodel zeker niet.

Ageos heeft ervaring met het opstellen van logische en fysieke datamodellen met behulp van verschillen tools, zoals Erwin, TOAD Datamodeler en SQL Developer. Deze tools genereren vanuit de modellen DDL statements om de databse-objecten aan te maken.

Ageos heeft ervaring in het opstellen van standaarden en richtlijnen voor datamodelering en kan hierdoor van toegevoegde waarde zijn voor het opleiden of coachen van junior data architecten. Naast datamodelering is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan Information Lifecycle Management, waarbij de snelle beschikbaarheid van actuele data door o.a. archivering gewaarborgd is.